Ingrediente:

Pentru blat: 

  • 500 gr faina
  • un varf de sare
  • un pachet unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou

Pentru crema:

  • 50 ml sirop de portocale
  • 250 ml suc portocale
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 cutie crema branza
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 cutie ricotta
Mod de preparare:
Blatul:  Se pune faina intr-un castron si se adauga untul taiat cuburi. Se adaugam sarea, zaharul, oul si se framanta aluatul cu degetele. Daca aluatul e prea uscat se adauga 2 linguri de apa rece, daca e prea lipicios se mai adauga faina. I Se da forma unei mingi , se impacheteaza in folie si-l se pune la frigider pentru minim 1 ora. 

Crema:

Se amesteca crema de branza cu mascarpone si ricotta, se mixeaza bine apoi se adauga treptat sucul de portocale cu siropul.  Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat albusurile spuma. Peste crema de branza se adauga treptat galbenusurile, zaharul , coaja de portocale si dupa ce s-au incorporat se adauga si faina impreuna cu albusurile batute spuma. Se scoate aluatul de tarta din frigider si se pune la copt intr-o tava mai inalta de tort, intepandu-l usor cu furculita. Se lasa la copt pana se rumeneste usor. Dupa ce se raceste, se tapeteaza tava cu hartie de copt se pune aluatul de tarta si si se toarna crema. Se pune la cuptor la foc mic pentru 1 ora. Se poate adauga si felii de portocale deasupra, dar sa stiti ca va avea un gust putin amar.

Pofta buna!🙂