Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 75 g margarin
  • 1 pahar smantana
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 1 1/2 dovleac
  • 150 g zahar
  • ulei

Mod de preparare:

Radem dovleacul si impreuna cu zaharul il punem in tigaia cu ulei si le calim impreuna. Amestecam untul cu margarina, adaugam paharul de smantana, oul si faina. Punem aluatul obtinut 5-10 minute la rece, apoi il impartim in 2 parti. Ungem tava si o tapetam. Intindem fiecare foaie in asa fel incat sa aiba forma dreptunghiulara. Punem pe fiecare bucata umplutura de dovleac putin racita si o rulam. Coacem prajitura in cuptor, la 180 C , timp de 20 minute. Apoi scoatem prajitura si o lasam putin la racit, si o pudram cu zahar praf.

Pofta buna!🙂