Ingrediente:

  • 1 litru lapte
  • 250 gr margarina
  • 3 oua
  • 400 g zahar tos
  • lamai
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa
  • 1 plic amoniac

Mod de preparare:

Pentru foi:
Batem ouale spuma, punem 9 linguri zahar, uleiul, apa si amoniacul stins. Adaugam apoi faina treptat pana se face o coca mai moale ce poate fi intinsa cu facaletul. Impartim coca in 3 parti egale, coacem fiecare foaie pe spatele unei tavi ce o ungem cu ulei. Coacem tot la foc iute fiecare foaie cam 5 minute.
Pentru crema:
Punem intr-o cratita 7 linguri faina cu litrul de lapte si amestecam continuu pana se ingroasa. Punem apoi zaharul, coaja de lamaie, dam la o parte de pe foc, apoi punem margarina si zeama de lamaie. Asezam in tava fiecare foaie peste care punem crema fierbinte. Repetam operatiunea cu fiecare foaie iar deasupra pudram cu zahar.  Punem totul la frigider si a doua zi se poate servi.
Pofta buna!🙂