Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 200 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 2 galbenusuri
  • un varf de cutit cu sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • un pliculet de zahar vanilat

Modul de preparare:

Punem intr-un castron untul moale, zaharul pudra, sarea si amestecam 2-3 minute cu lingura de lemn. Punem galbenusurile pe rand si amestecam dupa fiecare, iar la urma adaugam faina. Amestecam fara sa se framante, dupa care punem la rece jumatate de ora, pentru ca untul sa se intareasca. Luam din compozitie cate o bucata cat un ou de gaina, sucim un sul de grosimea degetului mic, care il taiem in bucati egale de 2 cm. Fiecare bucatica o sucim sub palma pe masa cu capetele mai subtiri si mijlocul mai gros. Asezam in tava neunsa si dam forma de cornulet.  Pune totul la cuptor la foc mai mic aproximativ 15 minute, ca sa ramana culoarea deschisa. Cand sunt coapte, le scoatem cu grija din tava. Le trecem prin zaharul vanilat, reci sau calde. Cand sunt calde, se lipeste mai mult zahar de ele.

Pofta buna!🙂