Ingrediente:

  • 400 g cartofi
  • 100 g faina
  • 1 lingurita ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 kg prune
  • 1 praf scortisoara
  • putin unt
  • 7-8 linguri pesmet
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Fierbem cartofii in coaja, in apa rece cu putina sare, ii curatam de coaja si ii zdrobim bine. Framantam un aluat elastic si nu prea tare din cartofi, faina, un praf de sare, ulei si putin zahar. Spalam apoi prunele. Luam din aluat bucati cam cat o pruna de mari, imbracam fiecare pruna intr-un strat de aluat cat mai uniform si le rotunjim cu mana. Fierbem prunele invelite, in apa clocotita cu putina sare, apoi incingem unt cu putin ulei si rumenim pesmetul, distibuindu-l uniform in tigaie. Pudram pesmetul cu putina scortisoara, scoatem galustele cu prune cu spumiera, le scurgem si le tavalim in pesmet fierbinte. Se servesc pudrate cu zahar.
Pofta buna!🙂