Ingrediente:

  • 1 pachet de aluat pentru foietaj, congelat
  • 500 gr visine congelate sau visine din compot
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri amidon alimentar
  • toping de visine sau zeama de la compot de visine
  • scortisoara
Mod de preparare:
Decongelam visinele si le scurgem bine de apa, sau daca sunt din compot le scurgem de zeama, care se pune deoparte. Punem intr-un castron cele 2 linguri de amidon si deasupra turnam toping de visine si putin apa, pana se dizolva bine, sau siropul de la compotul de visine si apoi punem vasul pe foc si amestecam. Adaugam visinele scurse si zaharul brun si amestecam bine, apoi lasam compozitia la racit. Intindem foietajul pe o suprafata pudrata cu faina si taiem dreptunghiuri in care punem cu ajutorul unei linguri, din compozitia de visine.  Lipim aluatul pe o parte, deasupra compozitiei si strudelele astfel obtinute le punem in cuptorul, pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste.

Pofta buna!🙂