Ingrediente

  • 1 kg mere acrisoare sau dulci, dupa gust
  • 12 linguri mari faina alba
  • 12 linguri lapte dulce
  • 5 oua
  • 12 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 12 linguri zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Amestecam intr-un castron galbenusurile de la oua cu 8 linguri de zahar, pana se omogenizeaza si face putina spuma. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, si amestecam cu mixerul la viteza cea mai mica. Amestecam praful de copt cu faina si apoi tot cu laptele dulce, fara sa se formeze cocoloase. Amestecam oualele cu zaharul si cu amestecul de lapte cu faina, apoi punem aluatul intr-o tava, la copt, timp de 15-20 de minute. Curatam merele de coaja, seminte si cotoare apoi le dam pe razatoare si le punem la calit, turnand peste blat, dupa ce acesta s-a copt. Batem bine albusurile cu restul de 4 linguri de zahar, pana se face spuma, pe care o punem peste marele calite, puse peste blat. Apoi punem tava la cuptor timp de 10 minute, pana se rumeneste deasupra bezeaua. Se poate servi!
Pofta buna!🙂