Ingrediente:

  • 250 g de unt
  • 300 g de faina
  • 350 g zahar
  • 500 g de dovleac
  • 4 lingurite scortisoara
  • 4 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonate de sodium
  • 1 ligurita nucsoara
  • 250 g faina alba
  • 150 g miez de nuca dat prin rasnita
  • 200 g stafide
  • 100 g unt de masa, preferabil nesarat
  • 500 g zahar pudra
  • 5 linguri lapte dulce
Mod de preparare:
Amestecam intr`un castron untul de masa cu faina, zaharul, dovleacul ras si ouale bine batute. Adaugam apoi bicarbonatul, praful de scortisoara, praful de copt, nuscoara rasa si esenta de vanilie si amestecam bine.  Adaugam faina alba, nucile date prin rasnita si stafidele. Intr-o tava de copt unsa cu ulei turnam din aluat, formand prajiturele, cu spatiu de 4-5 cm intre ele, pt cand vor creste, apoi lasam tava in cuptor 10-12 minute, pana se rumenesc. Le scoatem pe o alta tava si le ornam cu amestecul rezultata din zaharul pudra, esenta de vanilie, untul topit la foc si laptele dulce, dupa care se pot servi.
Pofta buna!🙂