Ingrediente:

  • 150 gr migdale prajite
  • 1 plic de praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • 260 gr faina de prajituri
  • 150 gr zahar tos
  • 3 oua mari
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale

Mod de preparare:

Incalzim bine migdalele prajite apoi le faramitam cu ajutorul unei rasnite sau blender cu cutit. Batem bine ouale cu esenta de vanilie si esenta de migdale. Amestecam apoi intr-un bol faina, zaharul, praful de copt si varful de cutit de sare. Adaugam amestecul de oua si esente, apoi migdalele sfaramate si amestecam bine. Formam din coca rezultata un rulou pe care il punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina, apoi punem totul la cuptor, circa 35-40 de minute. Cand este gata, taiem ruloul copt in feliute subtiri sau mai groase, dupa preferinta, care se mai lasa taiate la cuptor, inca 7-8 minute pe fiecare parte, pana se intaresc. Apoi se poate servi.

Pofta buna!🙂