Ingrediente:

1 bucata de ananas

7 oua

200 gr zahar pudra

100 gr zahar tos

2 lamai

50 gr faina

Mod de preparare:
Punem zaharul tos intr-o craticioara cu doua linguri cu apa pe foc mic si amestecam pana obtinem un caramel de culoare deschisa.
Turnam acest caramel intr-o tava rotunda si o rulam incet, pentru ca peretii acesteia sa se imbrace uniform. Taiem ananasul in bucati mici, le punem in mixer si mixam pana iese ca un pireu fin. Il punem apoi intr-o craticioara, adaugam zaharul pudra si il lasam sa fiarba incet. Intr-un castron de portelan punem faina si incorporam pe rand cele 7 oua.  In acelasi timp punem tot aici piureul de ananas caldut si treptat zeama de lamaie. Compozitia aceasta o punem in tava imbracata cu zahar caramelizat. Fierbem crema de ananas pe baie de aburi, in cuptor cu foc mic timp de 75 de minute.

Pofta buna! 🙂

Anunțuri