Ingrediente:

500 gr branza
125 gr gris
2 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
2 oua
50 gr unt
100 gr pesmet
4 linguri zahar
100 ml rom

Mod de preparare:

Amestecam branza si grisul cu mixerul dupa care adaugam vanilia si zaharul si apoi ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare adaugare. Lasam apoi aluatul sa stea 30 minute.Intre timp punem la fiert o oala mare cu apa in care adaugam romul. Topim untu, adaugam pesmetul si prajim totul la foc potrivit pana se face auriu apoi adaugam si zaharul si mai prajim 1 minut. Din amestecul de branza modelam papanasii si ii adaugam in apa ce fierbe. Lasam papanasii sa fiarba pana se ridica la suprafata, aprox. 5 minute. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem cu spumiera si ii dam prin pesmet.Se pot servi cu smantana, zahar vanilat, stafide, gem sau cu sos de ciocolata.

Pofta buna!🙂