Ingrediente folosite:

250 g faina
25 g cacao
1 lingurita praf de copt
sare
100 g ciocolata amara
200 g zucchini
100 g unt
120 ml ulei de rapita
1 pachet zahar vanilinat
225 g zahar
2 oua
70 g migdale macinate
100 ml zer

Mod de preparare:

Punem intr`un bol faina, cacaua, praful de copt si un varf de cutit de sare, iar ciocolata amara o maruntim cu ajutorul unui cutit. Curatam zucchini`ul de coaja si il radem pe razatoare.

Mixam untul, impreuna cu uleiul de rapita, zaharul vanilinat si zaharul. Introducem ouale  rand pe rand in aluat si le mixam in continuare.  Introducem apoi zucchini`ul, ciocolata si 50 g de migdale macinate si jumatate din amestecul de faina preparat anterior. Adaugam apoi zerul si cealalta jumatate din compozitie de faina si amestecam pana ce aluatul se omogenizeaza. Ungem o tava de chec cu unt iar apoi o presaram cu faina. Turnam in ea intregul aluat si o presaram cu restul de migdale macinate. Punem prajitura la copt in cuptorul preincalzit la 175 oC timp de 70-75 minute. Apoi scoatem checul din cuptor si il lasam la racit.

Pofta buna!🙂