Ingrediente:

  • 600 g miere
  • 400 g faina
  • 200 g migdale macinate
  • 1/2 baton vanilie taiata fin
  • 1 lingura alcool rafinat

Mod de preparare:

Seara fierbem mierea. Dupa ce da primul clocot o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca, apoi o amestecam bine cu faina. O acoperim si o lasam la rece pana a doua zi dimineata cand se continua prepararea. Adaugam amoniacul dizolvat in alcool, ouale batute, vanilia, migdalele si framantam bine timp de 30 de minute. Acoperim cu un servet si lasam sa se odihneasca timp de 35 de minute. Aluatul il asezam apoi intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt sau ulei caldut si presarata cu faina. Punem in cuptor la foc potrivit pana se rumeneste. Se poate orna cu bombonele pentru tort sau chiar cu frisca.

Pofta buna!🙂