Ingrediente:

  • 1 franzela cu lapte
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 125 g miere
  • 800 g visine
  • 150 g zahar tos
  • 80 g unt
  • 1 pachetel zahar pudra vanilat

Pentru sos:

  • suc de visine
  • 75 g miere

Mod de preparare:

Inmuiem feliile de franzela taiate subtire in lapte si o amestecam cu ouale, 125 g miere si zaharul vanilat, lasandu-le sa absoarba tot laptele. Spalam si curatam visinele de samburi, le lasam sa se scurga bine si le pastram sucul, apoi le amestecam cu 150 g zahar. Le asezam intr-un vas rezistent la foc uns cu unt si tapetat cu felii de franzela inmuiata, straturi de franzela, alternand cu straturi de visine. Peste ultimul strat care trebuie sa fie de franzela punem untul taiat bucatele. Coacem la foc potrivit pana se rumeneste putin. Servim budinca calda sau rece cu putin sos facut din 100 ml suc de visine amestecat cu miere.

Pofta buna!🙂