Ingrediente:

  • 8 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 50 gr zahar
  • 150 gr ciocolata menaj
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingura de maizena

Mod de preparare:

Punem intr-o craticioara pe foc 800 ml lapte impreuna cu ciocolata si le amestecam pana se topeste ciocolata, asta fara sa fiarba, apoi lasam totul la racit. Frecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se fac spuma si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi romul. Intr-un pahar punem 200 ml lapte si maizena si amestecam pana se dizolva aceasta din urma, apoi adaugam galbenusurile. Cand ciocolata s-a racit , amestecam cu galbenusurile si punem din nou pe foc. Amestecam continuu iar cand a inceput sa dea primul clocot luam de pe foc si turnam in boluri.  Se serveste rece.

Pofta buna!🙂