Ingrediente:

  • 1 1/2 pahar miere
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 1/4 lingurita cuisoare pisate
  • 1/4 lingurita piper alb
  • 1/2 lingurita scortisoara pisata
  • 2-3 linguri migdale sau nuci
  • 1 vf de cutit anason pisat
  • 1 lingurita amoniac

Mod de preparare:

Frecam mierea pana se albeste, apoi adaugam faina. Frecam inca o jumatate de ora, adaugand amoniac si galbenusurile unul cate unul. Adaugam apoi cuisoarele, scortisoara, piperul si anasonul fin pisate, si le amestecam usor cu albusurile batute spuma. Punem compozitia intr-o tava de copt unsa bine cu unt sau ulei si presarata cu faina. Presaram suprafata cu migdale sau nuci taiate bucatele si punem la cuptor la foc mic pana ce se coace. A doau zi taiem felii subtiri cu un cutit foarte ascutit, asezam intr-o tava de copt si lasam tot in cuptorul caldut, fara foc, sa se usuce bine. La final presaram cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!🙂