Ingrediente:

  • 5-6 mere
  • 1 franzela cu lapte
  • 700 ml lapte
  • 250 g miere
  • 3 oua
  • 2 linguri dulceata de visine
  • 100 g unt
  • 1 praf sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • unt
  • pesmet

Mod de preparare:

Curatam merele de coaja, le taiem in doua, scoatem casuta cu seminte si le taiem felii. Tot astfel taiem si franzela. Fiecare feliese o inmuiem bine in ouale batute cu laptele, vanilia si sarea. Ungem bine cu unt o forma rotunda de budinca si o presaram cu pesmet si o tapetam cu felii de franzela muiata. Ungem feliile de franzela de pe fundul formei cu miere, apoi aseazam deasupra un rand de mere taiate si presaram boabe de dulceata de visine. Aseazam astfel toate feliile de franzela si mere, astfel incat ultimul rand sa fie din franzela. Turnam deasupra laptele cu ou si mierea ramasa iar pe toata suprafata asezam bucatele mici de unt. Coacem la foc potrivit pana se rumeneste si se poate servi fierbinte.

Pofta buna!🙂