Ingrediente:

  • 1/4 cana de ulei
  • 1- 1/2 cana de zahar
  • 2 cani de apa
  • 3 cani de faina
  • 3-4 linguri de gem
  • 1/2 de cana de nuci pisate
  • 1 praf de copt
  • o lg bicarbonat stins
  • 3-4 linguri de cacao
  • o sticluta de rom
  • un varf de sare

Mod de preparare:

Amestecam toate ingredientele: uleiul, zaharul, apa, faina, apoi gemul, nucile pisate, cacao, romul, sarea si praful de copt si bicarbonatul stins pana se face o compozitie omogena. Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina si apoi turnam toata compozitia si o punem la cuptor. Dupa ce s-a copt la foc domol,  punem deasupra o glazura formata din: 12 linguri de zahar, 7 linguri de apa si 3 linguri de cacao. O turnam calduta peste prajitura. Prajitura o taiem in patrate mici sau romburi si ornam cu nuca de cocos, dupa preferinta.

Pofta buna!🙂