Ingrediente:

  • 130 g faina
  • 2 oua
  • sare
  • 250 ml lapte
  • 1-2 linguri ulei
  • 2 portocale
  • 75 g zahar pudra
  • 75 g unt sau margarina
  • 300 ml suc de portocale
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 5 linguri lichior de portocale
  • 3-5 migdale
  • 1 lingura coniac

Mod de preparare:

Pregatim blatul si il lasam 25-30 de minute sa se linisteasca. Dupa 25-30 de minute coacem 8 foi de clatite si se impaturesc imediat ce le-am scos din tigaie. Radem portocalele de coaja, le desfacem si le curatam bine de pielite. Se caramelizeaza zaharul pudra intr-o tigaie la foc mic, si adaugam untul peste. Adaugam migdalele, coaja rasa de portocala, sucul de portocale si lamaie si fierbem tot timp de 3 minute la foc mare.  Luam tigaia de pe foc, punem clatitele impaturite si le lasam 2-3 minute. La final adaugam coniacul si lichiorul.

Pofta buna!🙂