Ingrediente:

  • 1 ceasca faina
  • 2 oua
  • 1 pahar cu lapte
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de unt sau ulei
  • gem


Mod de prepapare:
Punem intr-un castron faina, facem loc la mijloc si spargem ouale, apoi adaugam sarea, zaharul si laptele. Batem totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele si adaugam 2 lingurite de unt topit, amestecand intr-una pana se face ca o smantana subtire, apoi lasam deoparte o ora. Punem o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit si ungem tigaia cu unt, apoi turnam o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, intoarcem clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Facem pe rind toate clatitele, punindu-le intr-o farfurie una peste alta, cu capac, sa nu se usuce. Din cind in cind, amestecam bine compozitia din castron, sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz o putem subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pana la 20 de buc. Cand toate sunt gata,le umplem pe rind cu gem, le intoarcem marginile laterale inauntru si le facem sul. Le asezam intr-o forma si le punem citeva minute la cuptor, acoperite, sa se infierbinte. Inainte de a se servi se presara cu zahar praf dupa preferinta.

Pofta buna!🙂