Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • sare
  • 50 ml ulei

Pentru umplutura:

  • 200 g branza
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar tos
  • 50 g stafide
  • esenta de rom

Mod de preparare:

Intr-un vas mai adanc amestecam faina cu oua, o ceasca de lapte, sarea si uleiul. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o pasta omogena care o diluam treptat cu restul cantitatii de lapte. Ungem o tigaie cu putin ulei si apoi luam cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si o intindem in tigaie pentru a face clatitele. Separat pregatim umplutura amestecand branza de vaci cu galbenusul, zaharul, coaja de lamaie, 2-3 picaturi de esenta de rom, smantana, stafidele si la final albusul batut spuma. Umplem clatitele cu crema de branza, asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, ungem cu putina smantana si le punem la cuptor circa 10 – 15 minute. Le servim calde, iar dupa preferinta putem presara putin zahar praf peste ele.

Pofta buna!🙂