Ingrediente:
Pentru blat:

  • 175 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 4 oua
  • 2 banane mari
  • 300 ml lapte
  • ulei

Pentru crema:

  • 2 banane
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare:

Amestecam faina, sarea, ouale si laptele in blender. Curatam bananele, le taiem cubulete, le adaugam in blat si le amestecam pana la omogenizare. Punem blatul intr-un vas si il lasam timp de o ora. Se infierbanta bine tigaia, o ungem cu unt, si turnam o cantitate moderata de blat si cu miscari circulare, iar apoi imprastiem blatul pe toata suprafata tigaii. Dupa 1- 2 minute intoarcem clatita pe partea cealalta pana se rumeneste. Asa procedam si cu restul foilor de clatite.
Pentru crema:
Curatam bananele si le taiem in felii subtiri. Batem laptele cu zaharul, adaugam feliile de banana si amestecam bine.
Pofta buna!