Ingrediente:

  • 300 de grame de boabe de struguri negri
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura pesmet facut din biscuiti
  • 1 varf de cutit de sare
  • o mana de nuci macinate

Mod de preparare:

Se amesteca untul cu faina si sarea, si adauga apa cat sa rezulte un aluat ca plastilina. Se face o bila si se lasa la rece 20 de minute. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se imprastie peste aluat strugurii intregi.  Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga pesmetul de biscuiti si nucile, apoi smantana. Se amesteca bine si se rastoarna peste fructele din aluat. Se coace tarta la foc potrivit 40-45 de minute. Se taie prajitura rece si se serveste simpla sau cu frisca.

Pofta buna!🙂