Ingrediente:

  • 1/2kg visine
  • 8 oua
  • 400 g faina
  • 400 g zahar tos
  • zahar vanilat
  • nuci
  • sare

Mod de preparare:

Se spala ouale, se separa galbenusurile si se bat spuma cu o ceasca de apa. Apa face aluatul pufos, de aceea se incorporeaza inca de la inceput in compozitie. Se adauga un praf de sare, un plic de zahar vanilat, faina, in ploaie, si la urma se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Se unge o tava cu unt sau cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Se tine in cuptor 5 minute la foc tare, apoi se pun visinele spalate si curatate de samburi si se coace prajitura la foc potrivit o jumatate de ora. Se scvoate cand a prins o nuanta usor aurie. Se taie numai cand s-a racit. In compozitia pansispanului se taie cateva nuci, care se pun o data cu faina.

Pofta buna!🙂