Ingrediente:

  • 225 g crema de branza „Philadelphia”
  • 225 g unt
  • 250 g faina
  • 1 borcan de gem sau dulceata (caise, prune, visine, etc)
  • zahar pudra amestecat cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune untul intr-un castron si se amesteca. Se adauga creama de branza. Se amesteca pana cand compozitia capata o culoare uniforma.Se adauga faina toata o data si se amesteca pana se incorporeaza. Consistenta aluatului va fi destul de moale. Se inveleste in folie si se da la frigider 2-3 ore.Se imparte coca in 4 parti egale. Se ia o bucata de coca si se intinde un patrat cu o grosime de aproximativ 3 mm. Se imparte in patrate cu latura de 8 – 10 cm. Se pune gem sau dulceata intr-un colt, se formeaza cornuletele care se pun intr-o o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se dau la cuptor aproximativ 20 – 25 minute pana se coloreaza.Fierbinti se tavalesc prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat, se pun pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!🙂