Ingrediente:

  • 250 g miere
  • 80 g zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 100 g nuci
  • 150 g rahat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 paharele rom sau coniac
  • 3/4 pachet praf de copt
  • faina
  • alune pisate

Mod de preparare:

Mierea usor incalzita se bate spuma cu zaharul, adaugand cate un galbenus. Se pune coaja de lamaie, uleiul, praful de copt dizolvat in rom sau coniac si se amesteca bine. Se adauga faina in ploaie, pana se obtine o compozitie ca o crema groasa, apoi albusurile batute spuma, amestecand usor. Se toarna in forma de chec, unsa si pudrata cu faina, o treime din compozitia obtinuta; se presara cate o jumatate din cantitatea de nuci taiate sferturi si rahatul taiat cuburi si dat prin faina. Se acopera cuinca o treime din compozitie, din nou se presara unt si rahat si se toarna deasupra si restul de compozitie. Se presara si alunele pisate peste. Se coace la foc potrivit si se serveste peste o zi, doua.

Pofta buna!🙂