Ingrediente:

  • 6 pere coapte
  • 250 g frisca
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata

Mod de preparare:

Se curata 5 pere de coaja si samburi, se taie in sferturi si se paseaza pana se obtine un piure omogen. Se amesteca piureul de pere cu vanilia si frisca si se da inghetata la congelator pentru 3-4 ore. In acest timp se taie para ramasa felii, astfel incat sa iasa forma perei, si se aseaza in servetele de hartie ca sa le absoarba sucul. Se topeste zaharul intro craticioara mai larga, apoi se trec feliile de pere prin zaharul caramelizat. Dupa un minut se scot pe o farfurie unsa cu putin ulei si se lasa sa se raceasca. Se aseaza pe farfurii de desert cate o felie de para caramelizata, se pun 2-3 bulgari de inghetata peste si se stropeste inghetata cu ciocolata topita pe baie de aburi sau zahar caramel.

Pofta buna!🙂