Ingrediente :

  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 450 gr smantana de 20%
  • 1/2 lamaie
  • 550 ml frisca hulala sau megle
  • 200 gr zahar
  • 3 banane

Mod de preparare :

Cele 4 oua le mixam cu 200 gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat pana devin spuma . Adaugam bananele pasate pe care in prealabil le-am stropit cu zeama de la 1/2 de lamaie si 450 gr smantana. Mixam din nou circa 2 minute dupa care asezam compozitia intr-o cutie de plastic si o dam la congelator pentru circa 12 ore (pana e inghetata). Scoatem compozitia de la congelator si o punem in robotul de bucatarie si la viteza maxima lasam circa 2 minute sa se omogenizeze compozitia. In acest timp spumam frisca. Compozitia mixata o adaugam treptat la frisca batuta amestecand usor. Cand este omogenizata o punem in bolul de plastic si o dam din nou la congelator. Dupa circa 1 ora scoatem din nou vasul si mixam din nou . O punem inapoi in congelator si lasam compozitia la rece pana se intareste.
Se poate servi cu toping de ciocalata, nuci prajite in zahar ars , sau decorata cu fructe .

Pofta buna ! 🙂