Ingrediente:

Pentru gogosi :

  • 50 gr rama
  • 125 gr faina
  • 125 ml apa
  • 3 oua intregi
  • 1 praf sare

Pentru umplutura:

  • frunze patrunjel verde
  • 300 gr branza vaci dulce
  • 2-3 linguri smantana
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 jumatati de piersica
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pune la fiert 125 ml apa impreuna cu 50 gr rama si sarea. la primele clocote se adauga 125 gr faina dintr-o data si se amesteca bine apoi luam vasul de pe foc. Adaugam ouale pe rand la compozitia inca fierbinte si se amesteca bine pana devine o pasta. Cu lingurita se formeaza 30 gogosi mici(eu le-am facut mai mari ) care se pun pe hartie cerata (sau hartie de copt unsa cu un pic de ulei) si se da la cuptorul preincalzit. Se tine la copt cca 25 minute la foc domol. Le scoatem din cuptor si asa calde le taiem pe orizontala si le lasam sa raceasca. Intre timp rupem frunzele de patrunjel. Branza o amestecam cu 2-3 linguri de smantana, 2 linguri zeama de lamaie si o condimentam cu sare si piper dupa gust. Taiem piersicile felii mai grosute si asezam cate o felie de piersica si cate o frunza de patrunjel pe partea de jos a gogosilor. Peste punem crema de branza si asezam capacelele gogosilor.

Pofta buna!🙂