Ingrediente:

  • 1/2 kg cirese fara samburi
  • 100 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • o franzela
  • 4 galbenusuri
  • 1 cana lapte dulce
  • zahar vanilinat
  • 4 albusuri
  • o lingura de unt
  • cocos

Mod de preparare:

Se taie franzela felii si se inmoaie in lapte cald, dupa care se scoate miezul, se stoarce in mana si se faramiteaza cu o furculita. Se amesteca untul incalzit. Separat se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar tos, coaja de la jumatate de lamaie, un pic de zahar vanilinat, un praf de sare si zeama de lamaie dupa gust. Crema obtinuta se amesteca cu miezul de franzela si cu ciresele spalate si fara samburi.  Cand amestecul este omogen, se rastoarna intr-o forma unsa cu unt, care se introduce in cuptorul bine incalzit, dupa ce s-au pus deasupra albusurile batute spuma tare. Budinca se coace la foc potrivit 30 min, se adauga cocos sau zahar tos pentru ornament, se orneaza cu cirese. Dupa ce s-a racit se taie felii, se pudreaza cu zahar farin si se poate servi.

Pofta buna!🙂