Pentru blat iti trebuie:

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 9 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 50 g ness.

Pentru crema iti trebuie:

  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 300 ml frisca
  • 100 g ness
  • esenta de rom

Pentru ornat iti trebuie:

  • 200 g frisca
  • bomboane de cafea.

Mod de preparare:

Pentru blat:

Bati spuma albusurile cu 4-5 linguri de zahar, apoi adaugi apa, praful de copt stins, faina, cacaua si nessul.Amesteci usor, apoi incorporezi albusurile batute spuma cu restul de 4-5 linguri de zahar.Rastorni compozitia intr-o tava rotunda, tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 30 de minute.

Pentru crema: Prepari budinca dupa instructiunile de pe plic (cu lapte si zahar) si apoi o lasi la racit.Cand e rece, o amesteci bine cu frisca batuta, cu esenta de rom si cu nessul.Tai blatul in 3 si il umpli cu crema.Apoi imbraci tortul cu frisca batuta bine (cele 200 g).Decorezi tortul cu bombonele de cafea si figurine de ciocolata.

Pofta buna!🙂