Ingrediente:

Ingrediente:
Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 lg. zahar
  • 6 lg. faina
  • 4 lg. ulei
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 28g gelatina
  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 borcan de compot de visine (648g)
  • 500 ml frisca

Mod de preparare:

Gelatina se inmoaie in sucul din compot, apoi se incalzeste pe baie de abur.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana acesta se topeste. Se adauga treptat gelatina. Se bate frisca (300 ml) si se amesteca cu crema de iaurt si visinele fara samburi.
Blatul copt si racit se taie in 2. In tava in care s-a copt se aseaza folie de plastic apoi se aseaza o parte a blatului. Peste se pune crema apoi cealalta parte a blatului si se acopera cu folia de plastic. Se tine la rece 5 h apoi se orneaza cu frisca ramasa. Pentru efect, visinele se pot inveli in crema de ciocolata pentre a arata mai apetisante.
Pofta buna!🙂