Ingrediente:

  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri rom
  • 1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura:

  • 4 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri unt

Mod de preparare:

Bateti ouale cu telul. In alt vas amestecati faina cu laptele, pus treptat, cu romul si la urma cu ouale batute. Cand compozitia a devenit omogena, puneti-o la frigider pentru cel putin 30 de minute. Prajiti din ea 8 clatite subtiri, in foarte putin ulei. lasati clatitele la racit, timp in care preparati umplutura. Topiti untul si adaugati merele rase pe razatoarea mare. Presarati cu zahar si scortisoara si lasati-le la calit, pana cand se absoarbe tot sucul lasat de  Umpleti clatitele si impaturati-le in patru.