Ingrediente:

  • 1 cana de zahar brun
  • 2 cani de apa
  • 2 cani de faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri margarina
  • 3-4 linguri de gem
  • 1/2 de cana de nuci pisate
  • 1 praf de copt
  • lingurita de bicarbonat stins
  • 3-4 linguri de cacao
  • o sticluta de rom
  • sare

Pentru toping:

  • 1 cana zahar brun
  • 100 g margarina
  • 3 linguri de sirop
  • 1 / 4 pahar miez de nuci prajite,tocate
  • 4 banane copte, taiate in felii groase

Mod de preparare:

Mai intai se face topingul, deorece aceasta prajitura se face invers ca de obicei si prima data se aseaza topingul apoi blatul.
Se pune margarina intr-o cratita pe foc mic, se adauga zaharul si se amesteca bine.
Se toarna amestecul inr-o tava de tort rotunda. Se imprastie peste amestec, nucile, apoi bananele , apasand usor si sa acopere toata suprafata tavii.

Pentru blat:
Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Se bate margarina cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga si vanilia,apoi apa, alternativ, si se amesteca bine dupa fiecare adaugare. Se toarna peste banane.
Se coace aproximativ 1 ora. Se foloseste o spatula destul de mare pentru a lua prajitura de pe tava, se lasa sa se raceasca apoi se intoarce invers si se taie bucati.

Pofta buna!🙂