Ingrediente:

Pentru blat:

  • 1 kg faina
  • 6 galbenusuri de ou
  • 30 g drojdie
  • 30 g zahar pudra
  • 200 ml lapte dulce
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 200 g unt sau margarina usor incalzite
  • 200 g zahar pudra, brun sau alb
  • 200 g nuci sau alune macinate
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie

Mod de preparare:

Intr-un castron se dizolva drojdia in putin lapte caldut si apoi se adauga ingredientele de aluat, framantandu-se foarte bine si lasandu-se apoi la crescut 40-45 de minute, la cald.
Ingredientele pentru umplutura se amesteca bine apoi se intinde compozitia pe foaia de aluat, intinsa bine cu ajutorul unui facalet umezit cu ulei.
Se ruleaza strans foaia de aluat cu umplutura in ea si apoi se taie feliute groase, care se pun la copt intr-o tava tapetata cu unt, lasandu-se la cuptor circa 20 de minute, apoi se scot, se stropesc cu putin lapte dulce cu zahar pudra..
Se lasa din nou la cuptor pana se coc si se rumenesc frumos.  Se poate presara zahar brun peste prajitura la sfarsit.

Pofta buna!🙂