Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 175 gr faina
  • 50 gr unt
  • 50 gr margarina pentru gatit
  • 2 lingurite zahar cu granulatie fina
  • un galbenus de ou


Pentru umplutura

  • un ou mediu
  • inca un galbenus
  • 50 gr zahar cu granulatie fina
  • 25 gr faina
  • 300 ml lapte
  • câteva picaturi esenta de vanilie
  • 450 gr capsuni proaspete, taiate feli
  • frunze de menta pentru ornat

Mod de preparare:

Porniti cuptorul cu 20 minute inainte de a coace tarta.
Puneti faina, untul si margarina in vasul robotului de bucatarie si amestecati-le pâna când obtineti un aluat sfarâmicios. Adaugati zaharul, apoi galbenusul si suficienta apa cât sa se faca un aluat nu prea moale. Framântati aluatul câteva minute, acoperiti-1 si lasati-1 sa se raceasca in frigider o jumatate de ora. Intindeti aluatul in foaie; asezati foaia intr-o forma de tarta cu diametrul de circa 23 cm si coaceti aluatul 15-20 minute in cuptorul preincalzit. Lasati-1 sa se raceasca.Pentru a prepara umplutura, frecati zaharul cu oul intreg si cu galbenusul pâna când devin o spuma de un galben pal. Adaugati treptat faina, apoi laptele. Puneti compozitia intr-o craticioara si fierbeti-o la foc mic 3-4 minute, amestecând continuu.Adaugati esenta de vanilie, acoperiti crema si lasati-o sa se raceasca. Când crema s-a racit complet, amestecati-o din nou (de preferat cu ajutorul mixerului sau al unui tel) pâna se omogenizeaza, apoi turnati-o in forma de tarta. Puneti-o la frigider cât timp taiati capsunile; asezati feliile de capsuni deasupra tartei, ornati cu frunze proaspete de menta si serviti.

Pofta buna!🙂