Ingrediente:

Preparare:

Blatul:
Se bat 8 galbenusuri cu 100 g. zahar pina se deschid la culoare si se maresc in volum. Se adauga 80 g. faina care o cernem prin sita si amestecam atent dar nu mai mult de 15 secunde. Se bat 4 albusuri pina la spuma se adauga amidon 3-4 linguri. Se amesteca ambele compozitii intr-o directie pina se omogenizeaza. Se asterne hirtie pe tava de copt si se unge foarte bine cu unt sau margarina.
Se toarna aluatul astfel ca blatul sa fie de inaltimea 1 cm. se coace 12-15 minute la 4-5.(180-200 C) blatul gata se pune pe un servet umed se stropeste cu sirop.)

Crema:
Se topeste 100 g., ciocolata se adaoga 5 linguri de frisca. Restul de frisca se bate bine. Se marunteste funducul (sau nuca), se amesteca cu frisca si ciocolata si se adaoga o lingura de zahar farin. Se unge blatul si se roteste rulada, care la sfirsit se presara cu zahar.

Pofta buna!🙂