• 1 kg mere
  • 3 oua
  • o cana de lapte
  • o cana zahar (aceeasi masura cu laptele)
  • 100 ml de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pilc zahar vanilat
  • scortisoara
  • faina

Preparare:

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zahar si scortisoara, la foc potrivit sa nu se arda zaharul. Intre timp se bat ouale cu cana de zahar pana se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si laptele, praful de copt (nestins), zaharul vanilat si faina cat sa fie mai groasa compozitia decat o smantana grasa. Dupa ce s-au calit merele se lasa sa se raceasca (tipp : puneti cratita cu merele calite intr-una mai mare cu apa rece! ) Se unge tava cu putin ulei si se tapeaza cu faina. Se pune 3/4 din compozitie in tava se adauga merele calite si se toarna restul de compozitie peste mere. Chiar daca nu acopera in intregime merele nu e nici o nenorocire ca se va umfla primul strat de compozitie si va cuprinde merele! Se lasa la cuptorul incins la 180 grade cca 40 minute.  E gata cand e rumena deasupra.

Pofta buna!🙂