• Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de margarina (de 250 gr)
  • 3 linguri cacao
  • Mod de preparare

    1. Blatul
    Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana „se -ntepenesc” in castron.
    Dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu uleiul, incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.
    Dupa ce incorporati albusurile, adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa si le mixati cu mixerul (folositi un castron incapator).
    Va iesi un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati, iar pe fundul ei puneti si hartie de copt.
    O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.
    Blatul gata l-am taiat in doua si l-am lasat la racit. Il lasam asa si ne ocupam de sirop.
    2. Siropul
    Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute si o sa obtineti un sirop urat dar bun.
    Lasam siropul la racit si mergem mai departe sa ne ocupam de crema.
    3. Crema
    Intr-un castron punem margarina partial topita. O mixam bine de tot pana capata consistenta unei maioneze mai slabe.
    Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana obtinem o crema.
    4. Asamblare
    Puneti pe o tava prima jumatate de blat, peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema (eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou.
    Nu puneti tot siropul, este prea mult, dar voi faceti cum doriti.
    Dupa aia bagati tava cu blatul taiat, insiropat si dat cu crema la frigider, pentru minim 2 ore (eu am lasat mai mult, peste noapte).
    Pe o hartie de copt, am taiat blatul in dreptunghiuri mai mici (le puteti taia mai mari) si am decorat.
    Evident ca amandina fara glazura nu se poate, asa ca am ales glazura de caramel nu de ciocolatata.
    Am preparat glazura dupa instructiuni si am glazurat prajiturelele.

Pofta buna!🙂