Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 10-12 linguri lapte
  • 2 linguriţre cacao
  • 200 g făină
  • 1 crema pentru prăjituri”Dr. Oetker”(ciocolată sau caramel)
  • 1 pliculeţ ness
  • 1/2 kg frişcă
  • 1/2 kg vişine fară sîmburi

Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă ; gălbenuşurile se freacă cu zahărul pînă se face spumă. Se adaugă laptele , cacao ,faina. praful de copt şi albuşurile bătute.Se pune la cuptor în tava tapetată . După ce s-a copt şi s-a răcit aluatul se taie în două .
Se prepară crema după indicaţiile de pe plic la care se adaugă şi nesul .
Se insiropeayă primul blat (cît mai bine) se pune1/2 cremă ,peste ea 250 g vişine şi 200 g frişca . Se pune cel de-al doilea blat însiropat , crema , vişinele şi frişca.
Prăjitura se poate face şi fără a tăia blatul în două.
Se ornează deasupra cu frişca rămasă.

Timp de preparare:
2 ore

Pofta buna!🙂