Ingrediente:

  • 300 gr macaroane
  • 300 gr  brânză telemea
  • 2 oua
  • 2-3 lg de zahar
  • un plic de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • 50 ml unt
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare:

Macaroanele se rup şi se introduc în apã clocotită cu sare. După ce se fierb, se strecoară, se trec prin jet de apă rece şi se scurg.
Branza se rade sau se faramiteaza cu o furculita. Se freaca cu zaharul, plicul vanilat si cele 2 galbenusuri. Albusurile se bat spuma si impreuna cu branza se amesteca cu macaroanele, impreuna cu coaja de lamaie rasa. Se tapeteaza o tava cu unt si pesmet. Se pun macaroanele, se mai presara deasupra putin pesmet si se se introduce tava la cuptor pana prinde o crusta deasupra, Se servesc calde sau reci.

Pofta buna! :)

About these ads